• Afișări articole 120700

In perioada 23-28 octombrie 2018, in complexul Malta Fairs & Convention Centre din Ta’ Quali, Malta, s-a desfasurat editia a 10-a a Campionatului European de Karate si prima Cupa Mondiala de Kobudo WUKF, 1400 de sportivi din 24 de ţări, reprezentând 57 de federaţii naţionale de profil, s-au aliniat la startul celei de a X-a ediţii a Campionatelor Europene de karate WUKF.  Municipiul Brasov a fost reprezentat cu succes la aceste întreceri de 2 sportivi legitimaţi la CS Karate JKA din Romania  pregătiţi de sensei Chiru Dragos .

De remarcat sportivul brasovean Dragoi Ion, component al lotului national, in urma disputarii barajului pentru locul 3 cu sportivul maltez, a obtinut medalia de bronz la categoria mini cadeti 13-14 ani, fiind singurul roman care a urcat pe podium din cei 48 de sportivi participanti la aceasta categorie. Tot la acest eveniment sportiva Dragoi Daniela a parasit intrecerea europeana in semifinale la categoria veterani kata .

La finalul competitiilor, Romania s-a situat pe primul loc, obtinand un numar total de 147 de medalii. cu un lot de peste 100 de sportivi.

Rezultatul obtinut de Dragoi Ion este unul remarcabil dar si efortul fizic si material a fost unul pe masura evenimentului avand in vedere ca recent ne-am intors de la Campionate Mondiale de Karate SKDUN iar cheltuielile din Malta au fost integral suportate de catre sportivi !- a declarat media Dragos Chiru .