• Afișări articole 120562

World Union of Karate-Do Federations  a organizat, în perioada 2-7 iulie, ediția 10-a Campionatului Mondial de Karate WUKF în SUA, statul Florida, in Fort Lauderdale.

Participarea la acest campionat a reunit 1470 de sportivi din 34 de țări de pe 4 continente. Lotul Romaniei a cuprins si 3 sportivi legitimati la CS Karate JKA din Romania și antrenați de Dragoș Chiru. Aceștia au reprezentat Brașovul la evenimentul mondial al anului 2022.

În urma întrecerilor pentru probele individuale si echipe, sportivii de la poalele Tâmpei au reusit rezultate remarcabile:

Sterns David a devenit campion mondial la proba de kumite ippon 13-15 ani, adjudecandu-si finala tot cu sportivul nostru Tudorache Patrick Marian, care a devenit astfel vicecampion mondial .

La proba de kumite ippon 13 ani -165 cm sportivul nostru Toma Octavian si-a adjudecat medalia de argint fiind devansat in finala de sportivul din Canada.

La proba pe echipe kumite ippon 13 ani, Romania a avut in componenta cei 3 sportivi din Brasov: Tudorche Patrick, Toma Octavian, Sterns David. Aceștia adjudecandu-si medaliile de argint, fiind devansati in finala de echipa Poloniei cu scorul de 3-2 .
Rezultate tehnice:

STERNS DAVID

LOCUL 1 – kumite ippon individual 13-15 ani

LOCUL 2 – kumite ippon echipe rotativ 13 ani

LOCUL 4 – kata echipe 13 ani

TUDORACHE PATRICIK

LOCUL 2 – kumite ippon individual 13-15 ani

LOCUL 2 – kumite ippon echipe rotativ 13 ani

LOCUL 4 – kata echipe 13 ani

TOMA OCTAVIAN

LOCUL 2 – kumite ippon individual 13 ani -165 cm

LOCUL 2 – kumite ippon echipe rotativ 13 ani

LOCUL 4 – kata echipe 13 ani

„Vreau să le mulțumesc tuturor sportivilor, părinților și sponsorilor din domeniul privat, care au sprijinit acești copii, pentru a participa la acest campionat”, a declarat antrenorul sportivilor, Chiru Dan Dragoș.