• Afișări articole 120469

Timp de 2 zile Italia a fost gazda pentru a XX a editie a Campionatului Mondial de Karate SKDUN . In zilele de 13-14 octombrie 2012 localitatea Milano a strans peste 1200 concurenti din 34 tari care au concurat la probele de kata si kumite individual si echipe .

Clubul Brasovean ASOCIATIA CLUB KARATE JKA DIN ROMANIA coordonat de sensei Dragos Chiru 3 dan a deplasat alaturi de lotul national al romaniei sapte sportivi ( Maftei Gabriel , Muntean Bogdan , Pomirleanu Sebastian , Dragoi Ion , Vlaicu Miruna , Sandu Cezar , Seitz Adina ).Dupa cele 2 zile de intrecere sportivii brasoveni aveau un bilant excelent cu un total de 6 medalii ( 2 medalii de aur , 2 medalii de argint si 2 medalii de bronz ).

 Ziua de 13 octombrie a fost destinata probelor individuale de kata si kumite unde sportivii brasoveni au reusit sa impresioneze castigand si primul titlu mondial dupa 18 ani de activitate .

Drumul catre primul titlu mondial la kata individual MUNTEAN BOGDAN .( foto 1 centru )

Intr-o categorie de 23 concurenti din 8 tari au concurat si brasovenii Maftei Gabriel , Sandu Cezar si Muntean Bogdan dupa turul preliminar in care arbitrul de centru a impus tuturor sportivilor un kata sportivii JKA au reusit calificarea in finala cu cele mai mari punctaje din concurs astfel ( Muntean Bogdan locul 1 , Sandu Cezar locul 2 si Maftei Gabriel locul 3 ) .

Finala de 8 sportivi le-a prilejuit posibilitatea sportivilor de a alege kata-ul favorit plasand sportivii brasovenii ca si favoriti . Dupa evolutia din finala JKA Romania reusind sa castige primele 2 medalii din concurs  Muntean Bogdan aur si Sandu Cezar argint in timp ce Maftei Gabriel a ocupat pozitia a IV a din concurs .

Tarziu in noapte sportivii Muntean Bogdan si Seitz Adina au concurat la probele de kumite individual,

Muntean Bogdan ocupand locul secund la kumite individual -40 kg fiind invins in finala de sportivul din Letonia .

Seitz Adina a castigat medalia de bronz la cadete , locul unu si doi fiind adjudecat de sportivele din Serbia .

Au mai inregistrat evolutii remarcabile la kata Dragoi Ion si Pomirleanu Sebastian ambii clasandu-se la final pe locul 5, si la kumite individual Vlaicu Miruna care dupa un meci echilibrat a ratat accesul in semifinala la categoria junioare .

Ziua de 14 octombrie a fost destinata probelor pe echipe, brasovul avand in echipele romaniei doar pe sportiva Seitz Adina atat la proba de kumite mixt ( 3 baieti si 2 fete ) cat si la echipa de kumite feminin categoria de cadete .

Categoria de kumite echipe cadete i-a prilejuit sportivei Seitz Adina castigarea celei dea doua medalii de bronz .

Drumul catre primul titlu mondial la kumite echipe . SEITZ ADINA .(foto 2 centru )

Proba de kumite echipe mixt a aliniat la start 11 echipe din 7 tari .

Echipa 1 a Romaniei a avut in componenta pe sportivii Cioarec Marius , Foday Andrei , Damian Mario din Bucuresti, Arginteanu Andreea din Focsani si Seitz Adina din Brasov .

Primul meci al echipei Romaniei Nr. 1 a fost in compania selectionatei Serbiei . Foday Andrei pierzand primul punct . A doua sportiva fiind desemnata sa lupte Seitz Adina marcand astfel debutul in echipa cu o victorie clara spre finalul meciului prin ippon . Sportivul Cioarec Marius a trebuit sa se recunoasca invins dupa timpul regulamentar aducand scorul la 2-1 pentru Serbia . Arginteanu Andreea reusind dupa un meci foarte echilibrat sa castige greu egaland scorul la 2 . Sarcina de a decide echipa castigatoare se afla in mainile sportivului Damian Mario care dupa timpul regulamentar a inregsitrat o remiza . Astfel gratie iponului lui Seitz Adina echipa Romaniei castiga meciul cu Serbia la scorul de 2-2 dar cu un wazari in plus .

Semifinala fiind destinata echipelor Romaniei 1 si Bulgaria 1 . Foday Andrei pierde din nou primul punct pentru Romania urmata din nou de evolutia exceptionala a sportivei Seitz Adina tot cu ippon care s-a impus printr-un meci interzis cardiacilor restabilind egalitatea la 1 . Meciul 3 fiind scos egal de Cioarec Marius , urmat de victoria sportivei din Focasani Arginteanu Andreea tot prin ippon . Ultimul meci fiind adjudecat de echipa Bulgariei istoria repetandu-se scorul 2-2 dar romania castiga la o diferenta de 2 wazari .

Echipa Bulgariei ingenunchiata face contestatie sperand la schimbarea deciziei de acces in finala comisia de arbitraj respingand contestatia ca nefondata .

Finala fiind 100 % romaneasca adica Romania 1 - si Romania 2 . Echipa Adinei spulberand cu 2 -0 echipa a 2 a Romaniei punctele fiind adjudecate de Fodai Andrei , Seitz Adina, Cioarc Marius si Arginteanu Andreea scotand cate un egal .

Finalul categorie le-a prins pe fetele romaniei plangand de bucurie pentru adjudecarea primului titlu mondial dar sprijinite de antrenorii Romaniei ( Sorin Dumitrescu , Daniel Fusaru si Chiru Dragos ) .