• Afișări articole 120665

Age Uke ( pararea in sus )
Se pareaza( deviaza) in sus bratul care ataca  , cu parte interna a incheieturii pumnului . Pe masura ce adversarul avanseaza incrucisati bratele iar cind l-ati contactat ( partea interna a pumnului si a antebratului este intoarsa spre corp) , impingeti-va bratul inainte si in sus si rotiti rapid pumnul ( unghiile spre adversar. Umarul avansat este contractat dar nu ridicat.
Pozitia finala : corpul se afla in profil, pumnul din spate bine tras inapoi. Bratul protejeaza fata . Pumnul trebuie sa fie intodeauna mai sus decit cotul , care la rindul sau este mai sus decit umarul . 

Shoto  Ude Uke ( pararea la nivel mediu cu antebratul) sotoudeuke.jpg
Cu exteriorul bratului : se loveste cu muchia exterioara a antebratului care descrie un arc de cerc din exterior spre interior. Miscarea este asemnatoare celei pentru shuto uchi dar pumnii sunt inchisi . 
In momentul in care pumnul dv . a atins bratul advers rotiti incheietura pumnului ( cu unghiile spre in sus) .Bratul este indoit la 90 grade  iar corpul se afla in profil , in caz contrar atacul va va atinge pieptul in plin . Celalalt pumn executa hikite .
UCHI UDE UKE ( pararea intrind inauntru )
Cu interiorul bratului . : se pareaza cu muchia interna a antebratului care descrie un  arc de cerc din interior catre exterior . Incucisati bratele , cotul serveste ca pivot, exact inainte de impact rotiti pumnul cu unghiile in sus si executati hikite cu celalalt brat . Cu cit cotul avansat va fi mai indoit cu atit pararea va fi mai puternica . ca si la shoto uke , pumnul nu teebuie sa depaseasca nivelul umerilor .
Shuto Uke ( pararea cu sabia miini )
Este shuto uchi prezentat la atacuri , dar muchia miini serveste aici la pararea unui atac la nivel mediu .
Ea difera ,totodata, prin faptul ca bratul care pareaza este mai indoit, shuto nu depaseste nivelul umerilor , iar celalalt brat este obligatoriu adus , cu palma in sus , la nivelul plexului ( pentru a-l proteja de un posibil atac) .
Pieptul este in profil in raport cu adversarul . 
GEDAN BARAI (parare prin maturare)
Este un blocaj ideal pentru toate atacurile care vizeaza abdomenul ( de exemplu maegeri in partea de jos a abdomenului).
Va aflati in Yoi  .Avansati piciorul in zenkutsu si aduceti pumnul la ureche .Pumnul celalalt este intins in fata . Loviti cu bratul de la ureche in diagonala de sus in jos , folosind cotul ca pivot , loviti cu parte laterala externa (muchia ) anteeebratului ) . Pozitia finala : pumnul bratului avansat este la 20 cm deasupra genunchiului , cotul este usor indoit iar bustul se afla in profil.
GEDAN JUJI UKE (blocajul jos in cruce)
Se pareaza atacul cu adincitura formata prin apasarea incheieturilor pumnului una peste alta.In timp ce adverasrul se pregateste sa execute mae geri , avansati mult in zenkutsu ,lovind in jos cu pumnii prin incrucisare3a incheieturilor . Pumnii sunt strinsi . Bratele sunt intinse si coatele apropiate de corp .Forta este concentrata in abdomen. Este esentiala executia rapida si pararea piciorului advers inainte de a se destinde , in caz contrar isi va atinge tinta .Pentru aceasta este necesar sa va aflati foarte aproape de adversar .
OTOSHI UKE ( parare prin impingere in jos )
Se loveste ca la tettsui uchi ridicind foarte sus pumnul si abatindu-l pe piciorul sau bratul care ataca.Loviti cu cicanul de fier, inclinind putin bustul in fata . Va aflati in profil ca la majoritatea apararilor .