• Afișări articole 120457

YOI- DACHI
Aceasta este o pozitie de asteptare care de adopta inainte de executarea unei miscari .Dupa executarea unui procedeu se revine de asemenea ,in Yoi . Se ramâne astfel câteva secunde inainte de relaxare .
Este o pozitie naturala : in picioare ,pe care le tineti distantate la latimea umerilor , pumni strânsi sunt usor departati de corp .Concentrativa forta in abdomen si muschi fesieri dar relaxativa umerii . Privirea este departata (in Fata) ,atenta . Sunteti pregatit de lupta . 


ZENKUTSU DACHI - Pozitia spre inainte
Din pozitia Yoi deplasati inainta( in fata) un picior la o distanta egala cu aproximativ de doua ori largimea umerilor , apoi flexati ( indoiti ) genunchiul piciorului avansat ,care trebuie sa ramâna foarte incordat .Piciorul avansat poarta crca 60% din greutatea corpului . Piciorul din spate trebuie sa fie intors catre inainte la 45 grade fata de sol . Ambele picioare trebuie sa fie bine asezate in sol iar genunchiul piciorului din fata trebiue sa cada in dreptul degetelor de la picior .
Latimea pozitiei trebuie sa fie egala cu latimea soldurilor , reducerea ei va afecta stabilitatea pe sol .
Zenkutsu dachi ca pozitie puternic avansata se utilizeaza indeosebi pentru atac sau in executarea tehnici gedan barai 
Deplasarea : La inaintare , retragere sau intoarcere trebuie sa ramineti intr-o pozitie joasa , cu soldurile la acela si nivel .Picioarele ating usor solul .Nu trebuie sa ridicati calciiele la deplasare sau sa dansati pe virfuri ca la box .
In zenkutsu piciorul din spate trece in fata descriind un arc de cerc.Piciorul din fata se roteste spre exterior in timp ce piciorul din spate il depaseste  .
KOKUTSU DACHI - Piciorul din spate indoit
  Piciorul din spate , puternic indoit (flexat) catre exterior poarta circa 70% din greutatea corpului . Calciiul piciorului din fata ,usor ridicat, este situat pe aceiasi linie cu piciorul din spate .Pozitiaa bustului este laterala fata de directia de inaintare .
Flexati piciorul din spate cit mai mult . Din aceasta pozitie trebuie sa fiti capabili sa dati o lovitura rapida de picior . Este o pozitie foarte buna pentru aparare .  
Deplasarea in Kokutsu . Piciorul din fata se roteste cu 90 grade spre exterior , in timp ce piciorul din spate trece rapid in fata si se aseaza pe virf cu calciiul usor ridicat .Trecerea piciorului din spate se face liniar.
NEKO-ASHI-DACHI - Pozitia pisici
Este un kokutsu dachi restrins (limitat), utilizat in aparare ca si in atac si care se bazeaza pe mobilitatea (disponibilitatea) piciorului din fata pentru lovituri ,taoata greutatea corpului fiinda plasata pe piciorul din spate .Calciiul piciorului din fata este foarte ridicat iar piciorul din spate este usor indoit spre inainte . Pieptul este intors catre fata(inainte) .
KIBA DACHI- Calaretul de fier
Picioarele sunt departate la o distanta de aproximativ douo ori latimea umerilor si ramin paralele ,cu labele orientate spre inainte .Greutatea corpului este egal repartizata pe ambele picioare .
Daca rotizi labele picioarelor spre exterior va veti afla in pozitia shiko dachi.
Deplasarea in Kiba Dachi se face in lateral ; Un picior se incruciseaza (prin spate) cu celalalt pe directia de deplasare ,apoi se revine in kiba dachi ,celalalt alunecind prin fata in aceeasi directie  .