• Afișări articole 120689

Tinuta de Antrenament

Sportivul imbraca la antrenament un Karategi (costum specific karate-ului ) ,alb ,realizat dintr-o tesatura usoara . Pantalonul este scurt pina la aproximativ o palma deasupra gleznei pentru a permite executarea cu usurinta a loviturilor de picior .Vesta este legata cu o centura care, dupa ce a fost data de doua ori peste talie este inodata in fata printr-un nod plat . Culoarea centuri indica gradul ,adica nivelul de cunostinte al practicantului . ca si in judo ea este alba pentru incepatori apoi pe masura cresteri nivelului de pregatire , galbena, portocalie, verde , albastra , maro si in fine neagra ( pentru profesor), la capatul a cel putin trei ani de antrenament asiduu.

Centura neagra este si ea divizata gradual in Dan , adica "nivele " in obtinerea maestriei, pina la gradul de 10 dan in Karate .

Tinuta descrisa mai sus este ceea traditionala insa, in general , oricare tinuta sport poate fi folosita pentru practicarea Karate-ului .

Atentie ! Miinile si picioarele trebuiesc tinute curate,si trebuiesc indepartate de pe ele bratarile sau inelele.

Salutul - REI

Salutul este un gest politicos care indica respectul pentru partener ( al carui ajutor va permite sa progresati ) sau pentru antrenor . La sala de antrenament practicantul saluta adversarul la inceputul si sfirsitul unei competitii ca si incazul tuturor formelor de antrenament in doi.

Salutul poate fi executat:

Stind in picioare ( Ritzurei )
Stind in genunchi ( Zarei )

Salutul din genunchi zarei este solemn si se utilizeaza , indeosebi , la inceputul si sfirsitul zarei.gifunui antrenament .

Pentru a executa Zarei , sportivul este asezat pe calciie ,bustul drept , miinile puse pe genunchi . Luptatorii saluta punind palmele pe sol , cu degetele spre interior si atingind miinile