• Afișări articole 120677

Presedintele Federatiei Mondiale de Karate SKDUN ( shihan Aurel Patru 7 dan ) s-a aflat in perioada 18-19 iunie 2015 la Brasov . Scopul deplasarii a fost evaluarea sportivilor ASOCIATIA CLUB KARATE JKA DIN ROMANIA si CSU Brasov in vederea stabilirii lotului brasovean care vor incepe pregatirea de vara in vederea participarii la Campionatele Mondiale de Karate ce se vor desfasura in luna octombrie in Serbia, Tot cu aceasta ocazie s-a verificat nivelului de pregatire al sportivilor incepatori .

Evaluarea s-a facut pe doua grupe astfel :

Grupa incepatorilor , care a fost alcatuita din 40 sportivi cu gradele 9-7 kyu . Evaluarea s-a facut la tehnica de baza si kata , nivelul sportivilor fiind acceptat ca si nivel de pregatire .

Grupa sportivilor aspiranti la lotul national al romaniei a fost alcatuita din 25 sportivi cu gradele 6 kyu - 1 dan , sportivi care au lucrat kata , basai dai , jion si empi . Concluziile finale ale acestei evaluari au fost ca JKA Romania este in crestere valorica certa in ultimii 2 ani si ca exista anumiti sportivi care pot face trecerea de la nivelul competitional local la cel international .

La finalul stagiului sportivul nostru, Pomirleanu Sebastian a sustinut si promovat examenul de centura neagra 1 dan .