• Afișări articole 120471

Complexul sportiv Jura Parc din Lons le Saunier ( Franta ) a gazduit in perioada 9-10 octombrie a XVIII a editie a Campionatului Mondial de Karate SKDUN. La acest eveniment au participat nu mai putin de 1000 concurenti din 45 tari . Daca ne referim la oficialitati putem aminti Yasuyoshi Saito 8 dan , Toshiaki Namiki (Japan), 8 dan ,Gerry Breeze 7 dan , Aurel Patru 7 dan,Jan Knobel 7 dan.

Delegatia Romaniei a fost formata din 200 membri ( arbitri , sportivi , antrenori ) , Aventura Romaneasca a inceput din data de 6 octombrie 2010 cu deplasarea in Franta si s-a incheiat cu 13 octombrie intoarcerea in Romania .Din delegatia Romaniei a facut parte si CS Karate JKA Romania condus de dl. Dragos Chiru 3 dan , alaturi de sportivii Vlaicu Miruna, Olaru Alin , Jicmon Octavian si Seitz Adina.

Prima zi de competitie 9 octombrie a fost destinata probelor individuale. Dupa un inceput ezitant al sportivilor JKA Jicmon Octavian si Seitz Adina care au parasit competitia in faza preliminara , au urmat evolutia sportivului nostru Olaru Alin stabilit de curand in Franta mult mai experimentat care a trebuit sa se recunoasca invins in faza sferturilor de finala .

Vlaicu Miruna regina karate-ului mondial la cadete +55 kg ( vicecampioana mondiala kumite echipe si bronz kumite individual )

In incheierea competitiei a evoluat si cea mai valoroasa sportiva de la JKa Brasov Miruna Vlaicu care a reusit performanta remarcabila de a urca pe podium ( locul 3 ) si implicit medalia de bronz la kumite individual cadete .

Evolutia foarte buna a sportivei din Brasov a facut posibila participarea Mirunei si la probele pe echipe din data de 10 octombrie .Astfel echipa a doua a Romaniei fete cadete cu Miruna in varf de forma a reusit sa castige medalia de argint , punctul necesar de accedere in finala fiind adus chiar de sportiva legitimata la JKA Brasov .

De mentionat este evolutia sportivelor din Anglia care au reusit sa cucereasca aurul la feminin cadete si a sportivilor din Congo care au reusit sa castige la masculin proba de kumite echipe . O evolutie impresionanta au avut si sportivii din Belarus .

"Sunt multumit de evolutia lotului deplasat in Franta si foarte incantat de evolutia Mirunei care a prins un varf de forma la acest eveniment si vreau sa le multumesc pentru modul in care au abordat acest campionat mondial. Din pacate bucuria a fost pentru scurt timp pentru ca urmeaza Cupa Romaniei WKC si Judegement Day pentru sportivii nostri " Ne-a declarat Dragos Chiru