• Afișări articole 120432

Club Sportiv karate JKA din Romania si sectia de karate shotokan a CSU Brasov ,s-a aflat in cantonament pentru 4 zile in perioada 8-11 februarie 2018 la Vama Buzaului  .

Cu principal obiectiv pregatirea sportivilor pentru Cupa Dojo , Campionatele nationale de Karate SKDUN si Campionatele Europene de Karate SKDUN din Polonia , 27 sportivi s-au antrenat sub atenta supraveghere a lui sensei Dragos Chiru 4 dan .

Cele 15 antrenamente programate in cadrul acestui cantonament au fost structurate pe doua grupe valorice , prima grupa de avansati destinata centurilor maro si negre si a doua grupa valorica destinata celorlalti sportivi de centura galbena-oranj-verde-albastra .

Dimineata si seara ambele grupe s-au pregatit prin antrenamente comune ,  dimineata fiind alocata mobilitatii iar seara fiind alocata antrenamentelor de pregatire fizica .

Antrenamentele de kata au aprofundat pentru prima grupa de avansati ( basay dai , jion , empi si kanku sho ) iar pentru grupa a doua ( heian shodan , nidan , sandan , yondan si godan ) . Ne-am axat in principal pe forma tehnicilor si pozitiilor iar la grupa de avansati in plus ne-am axat si pe viteza de reactia corelata cu zanshin , kime si forta .

Am ales si echipele de kata pe care le vom lucra pentru Campionatele Europene din Polonia (copii Giurgiu Casian - Tudor Astion- Tudorache Patrick - Stoica Robert iar la mixt Cretu Anca -Giurgiu Casian - Tudor Astion- Tudorache Patrick - Stoica Robert , cadete Olteanu Daria - Ivan Ioana - Spuma Andreea )

La antrenamentele de kumite am aprofundat pentru prima grupa proba de jiu kumite ( ippon si sanbon ) iar pentru grupa a doua ( sanbon kumite , ippon kumite ) .Pentru grupa de avansati la jiu kumite am dezoltat atacurile pe principalele forme de reactie go-no-sen si sen-no-sen iar pentru grupa de incepatori am dezvotat kime-ul pe principalele atacuri din ippon si sanbon kumite .

Am avut un cantonament foarte util de uzura mare datorita numarului ridicat de antrenamente zilnice dar si a nivelului de executie impus la fiecare antrenament ! Am reusit sa omogenizam o echipa iar cu mici exceptii am reusit sa respectam regulile impuse in cadrul acestui cantonament. - a declarat media sensei Dragos .

Participanti in cantonament :

Chiru Dragos

Bacalu Andrei
Chirieac Cosmin
Chirila Andrei
Creţu Anca Nicoleta
Giurgiu Casian
Hacman Edina
Hacman Fabian
Ivan Ioana
Mihalache Matei-Adrian
Olteanu Daria
Petriceanu Teodor
Poteras Liviu
Poteras Luca
Poteras Matteo
Razvan Alexandru Șurubariu
Spiridon Stefan
Spuma Andreea
Sterns David
Stoica Robert
Stoica Alin
Stroe Victor
Toma Octavian
Tudor Astion
Tudorache Patrick
Tudorache Cezar
Zelincu Radu
Zelincu Beatrice