• Afișări articole 120674

Sensei Masao Kagawa 9 Dan,este instructor șef al Japan Karate Shoto Federation/ JKS,si este văzut de majoritatea specialiștilor în arte marțiale ca cel mai important maestru de karate shotokan din zilele noastre. Născut în „Țara Soarelui Răsare”, la Osaka, pe 8 iunie 1955, el și-a câștigat o reputație greu de categorisit, fiind un maestru nepereche, de înaltă ținută morală, spirituală și sportivă. A absolvit Universitatea Teikyo din Itabashi City (zona metropolitană Tokyo) și și-a dedicat viața exclusiv artelor marțiale.

Este instructor șef al universității pe care a absolvit-o, președinte al Comitetului național al antrenorilor JKS, membru în Consiliul de conducere al Kanto Area University Student Karate-Do Federation și președinte al Comitetului tehnic al World Karate Federation (WKF).

În toamna acestui an, Masao Kagawa s-a aflat pentru prima dată în România si a venit la Brașov, unde a susținut, în zilele de 3-5 noiembrie 2017, un seminar internațional de karate shotokan. Evenimentul a fost pus la cale de Asociația Clubul Sportiv Karate Elite Brașov și Asociația Clubul Sportiv Karate Gheorghieni .

Clubul nostru a avut angrenati in cadrul acestui eveniment 5 sportivi (majoritatea medaliati la recentele Campionate Mondiale de Karate SKDUN din Ungaria ) , Dragoi Ion , Dragoi Daniela , Cretu Anca , Tudor Astion , Stoica Robert .

Cu siguranta aceasta pregatire a adus un plus de valoare sportivilor nostrii. Este important pentru organizatia noastra ca sensei Kagawa a remarcat in cadrul seminariului o parte din calitatile sportivilor nostrii aratandu-ne astfel ca suntem pe drumul cel bun . a declarat media sensei Dragos Chiru .